Jak zmírnit kyselé prostředí v našem těle

Vlivem konzumace nesprávných potravin se tvoří kyselé prostředí v našem organismu. Podle studií právě tento stav vede k rozvoji více než stovky onemocnění. Jak se postarat o to, aby bylo v našem těle prostředí zásadité?

Rozhoduje se o zdraví

Kyselé prostředí v našem organismu nevěstí nic dobrého. Zvyšuje se riziko rozvoje až stovky různých onemocnění, včetně dny, rakoviny, Alzheimerovy choroby, nebo také chronických bolestí kloubů. Začátek těchto onemocnění mají mnohdy na svědomí volné radikály, které se v našem těle pohybují. A právě těm se nejvíce daří v kyselém prostředí. Možností, co s tím je mnoho. Alkalická ionizovaná voda například snižuje pH v našem organismu. Vlastní generátor vodíkové vody se tak může starat o vaše zdraví každý den.

Vhodné nápoje

Kromě alkalické vody, která postupně snižuje pH v organismu a podílí se na tom, aby bylo tělo hydratováno a aby bylo prostředí v těle zásadité, ještě můžete pít další vhodné nápoje. Například mrkvová šťáva snižuje kyselost organismu a podílí se na dodávání důležitých nutrientů do našeho těla. Stačí jedno deci denně. I další zeleninové šťávy mají podobný účinek, navíc si jejich pomocí dodáte do těla chybějící vitamíny a minerály. Pozor si dejte na ovoce, většina má totiž kyselotvorný účinek.

Strava je základ

Samozřejmě hraje roli také strava. Ta by měla být vyvážená a bohatá na živiny. Konzumace čerstvé lokální zeleniny do organismu přinese příliv vlákniny i nutrientů. Kromě toho je zelenina zásadotvorná, takže pouhou konzumací mrkve nebo kedlubny se zasloužíte o snížení pH ve vašem organismu. Naopak smažené nebo sladké pokrmy tělo dokonale zakyselí, což je živná půda pro vznik některých zdravotních potíží.

Snížit hladinu kyselosti se nám podaří konzumací vhodných nápojů a potravin. Působíme tak preventivně proti vzniku mnoha civilizačních chorob.