Jak vybrat mlýnek na maso

Patříte k typickým masožravcům a jediná otázka, kterou si pokládáte je, jak dobře umlít čerstvé maso? Aby se vám to povedlo a abyste byli ve výsledku spokojení, musíte mít po ruce kvalitní mlýnek na maso. Jenže vybrat si ten pravý je trochu oříškem, zejména vezmeme-li v potaz, že se na trhu nachází několik různých druhů. V gastronomické sféře jsou nejoblíbenější elektrické mlýnky na maso, v domácích podmínkách ale mohou dobře sloužit i manuální alternativy.

Seznamte se s typy mlýnků na maso

Aby byl výběr skutečně objektivní a abyste znali všechny své možnosti potřebné pro výběr jednoho favorita, musíte se seznámit s typy mlýnků na maso. Jak již bylo řečeno, koupit je lze manuální, ale také elektrické.

Takzvané ruční mlýnky na maso dominovaly hlavně v domácnostech dřívějších dob, kdy si bez nich nedovedly představit práci naše maminky a babičky. Vhodnější a efektivnější alternativou jsou však elektrické mlýnky na maso, které usnadňují práci a pyšní se také daleko delší životností. Řeznické potřeby nepodceňujte a vybírejte ty kvalitní.

Co vás bude zajímat při výběru mlýnků na maso?

Ať už se rozhodnete koupit manuální nebo elektrický mlýnek, vždy vás bude zajímat několik parametrů, a to konkrétně:

  • materiál,
  • pohon,
  • příkon,
  • rychlost mletí,
  • hlučnost a
  • příslušenství.

Materiál hovoří o tom, jak dlouhá životnost mlýnku na maso bude. Je důležité se informovat nejen o materiálu mlýnku jako celku, ale také o materiálu jeho jednotlivých dílů. Kromě toho sledujte také pohon mlýnků a jejich příkon, u kterého platí, že čím vyšší příkon bude, tím bude mlýnek výkonnější.

Důležitým parametrem je také rychlost mletí, která vám prozradí, jak efektivní bude samotná výroba. A díky hlučnosti zjistíte, jestli vás z něj budou bolet uši či nikoliv. Ne, samozřejmě legrace. Hlučnost se však velkou měrou podílí na komfortu práce se spotřebičem.